پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
3655
-
الف
+

آشنایی بیشتر مردم روسیه با فرهنگ ایرانی

هفته فرهنگی ایران در روسیه شامگاه دوشنبه 12 شهریور ماه افتتاح شد.

با هدف آشنایی بیشتر مردم روسیه با فرهنگ ایرانی، هفته فرهنگی ایران در روسیه شامگاه دوشنبه طی مراسمی در «مالی تئاتر» مسکو گشایش یافت.

به گزارش آی‌فیلم به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این برنامه شامگاه دوشنبه (۱۲ شهریورماه) با حضور و سخنرانی مهدی سنایی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه و ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

مهدی سنایی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در سخنرانی خود در آیین افتتاحیه هفته فرهنگی ایران در روسیه در مالی تئاتر مسکو گفت: در شرایطی که هیأت‌های رسمی بلندپایه دو کشور در روزهای آتی برای گسترش روابط سیاسی و اقتصادی، جلسات تشکیل می‌دهند، اجرای برنامه‌های فرهنگی برای ارتقای روابط و شناخت در این عرصه نیز اهمیت خاصی دارد.

وی با اشاره به سنت، فرهنگ و هنر چند هزارساله ایران و سطح بالای ادبیات و هنر روسیه در عرصه بین‌المللی گفت: این مؤلفه‌ها امکان مناسبی برای گسترش همکاری‌های فرهنگی را در کنار حوزه‌های اقتصادی و سیاسی و همچنین بشردوستانه فراهم می‌کند.

سنایی در ادامه با بیان اینکه با اضافه شدن برنامه‌های فرهنگی، علمی و دیپلماسی مردمی به عرصه همکاری‌های ایران و روسیه، همه جوانب ممکن پوشش داده می‌شود، ضمن تشکر از دست‌اندرکاران این هفته فرهنگی، اظهار امیدواری کرد در آینده نیز شاهد تداوم و برگزاری چنین برنامه‌هایی باشیم.

ابراهیمی‌ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در سخنان کوتاهی به پیام صلح و دوستی ملت ایران به جهانیان اشاره کرد و گفت: امروز هنرمندان مسلمان ایرانی برای نشان دادن پیام دوستی، برادری و صمیمیت ملت ایران با سایر مردم جهان از جمله روسیه، هنر خود را در هفته فرهنگی ایران به نمایش می‌گذارند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: فرهنگ و هنر ایران اسلامی مانند رودخانه‌ای است که از دوستی و صمیمیت سرچشمه گرفته است و هر کجا که می‌رود، پیام‌آور صلح و دوستی میان ملت‌هاست.

وی در ادامه افزود: بین دو کشور ایران و روسیه مشترکات فرهنگی بی‌شماری وجود دارد و هر دو کشور آثار مخرب جنگ را تجربه کرده‌اند و پدران ما با کوله باری از تجربه تصمیم گرفتند که روابط فرهنگی گسترده‌ای را با یکدیگر برقرار کنند.

ابراهیمی‌ترکمان یادآور شد: حدود ۲۰۰ سال پیش نخستین کتاب فارسی به روسی ترجمه شد و در مقابل یکصد سال پیش در ایران نخستین کتاب روسی به فارسی برگردانده شد و ما اینجا آمده‌ایم که بگوییم، «زنده باد صلح و دوستی میان ملت‌ها».

ولادیمیرویچ استپانوف، معاون وزیر فرهنگ روسیه نیز در این مراسم پیام وزیر این کشور را خواند که بدین شرح است: «ایران و روسیه در سالیان اخیر روابط فرهنگی خود را روز بروز بیشتر کرده‌اند و هنرمندان، موسیقی دانان، سینماگران و سایر فعالان هنری ایران روابط دوجانبه و تنگاتنگی با یکدیگر پیدا کرده‌اند. رفت و آمد هیأت‌های فرهنگی دو کشور و ارتباطات مستقیم ناشران و هنرمندان ایران و روسیه گویای نزدیکی بیش از پیش دو کشور به یکدیگر است و ما امیدواریم روز بروز شاهد گسترش بیشتر روابط فرهنگی دو ملت باشیم.»

در ادامه این مراسم، از ویتالی نائو مکین، رییس انستیتوی مطالعات شرق‌شناسی آکادمی علوم روسیه، میخائیل باریسویچ پتروفسکی، مدیر موزه ارمیتاژ و ولادمیر سرگویچ مالیشف، رییس انستیتوی نسخ خطی روسیه به خاطر فعالیت‌های ارزشمندی که در شناساندن هر چه بیشتر فرهنگ و هنر ایرانی به مردم روسیه داشتند، تجلیل به عمل آمد.

بنابر اعلام این خبر، هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، ۱۲ تا ۱۸ شهریورماه جاری به همت رایزنی فرهنگی ایران در روسیه و با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت فرهنگ روسیه و با هماهنگی سفارت ایران در این کشور، در شهرهای مسکو و اوفا برگزار می‌شود.

در طول برگزاری هفته ایران در روسیه، برنامه‌های مختلفی توسط گروه‌های موسیقی و هنرمندان فعال در زمینه صنایع دستی، قهوه خانه و سفره خانه سنتی، نقالی، کتاب آرایی برگزار می‌شود و محصولات ایرانی به نمایش در خواهند آمد.

تعدادی فیلم سینمایی و مستند ایرانی نیز در هفته فرهنگی ایران در مسکو به نمایش گذاشته می‌شود و یک هیأت رسمی از ایران برای رایزنی و گفت‌وگو با مقامات فرهنگی روسیه به این کشور سفر می‌کنند.

فیلم سینمایی «نفس»، «شیار ۱۴۳»، «پری دریایی»، «سکوت رعنا» و «فصل نرگس» در طول هفته فرهنگی ایران در مسکو به نمایش گذاشته می‌شوند.

بر اساس همین گزارش، در چارچوب هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، نمایشگاهی از آثار هنری و صنایع دستی ایران با عنوان «ایران اسرارآمیز؛ گشتی در باغ خیال» روز گذشته (۱۲ شهریورماه) با حضور مهدی سنایی، سفیر و قهرمان سلیمانی، رایزن فرهنگی ایران در روسیه، ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، یلنا تیتوا، رییس موزه صنایع دستی روسیه، هنرمندان ایرانی و علاقمندان به فرهنگ و هنر ایران گشایش یافت.

سنایی، سفیر ایران در روسیه در سخنانی در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، گفت: همکاری‌های دو کشور در حوزه فرهنگی باید به مانند همکاری‌های سیاسی و امنیتی گسترش یابد.

وی با بیان اینکه گسترش همکاری‌های فرهنگی می‌تواند منجر به رشد روزافزون همکاری‌های اقتصادی دو کشور شود، گفت: از اینکه چنین نمایشگاهی همزمان با سفر رییس جمهوری روسیه به تهران در مسکو برپا می‌شود، خرسندیم و از دست‌اندرکاران آن تشکر می‌کنیم.

هفته فرهنگی ایران در روسیه افتتاح شد

ابراهیمی‌ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم در سخنان خود در این مراسم، به جایگاه هنر در ایران و درآمیختن آن با معنویت اشاره کرد و گفت: برگزاری این گونه مراسم‌ها نه تنها باعث توسعه روابط فرهنگی دو کشور می‌شود، بلکه بر گسترش روابط روزافزون مردم ایران و روسیه نیز تأثیر بسزایی دارد.

عضور شورای عالی انقلاب فرهنگی، هنر را یکی از بهترین راه‌های ارتباطی میان جوامع و شناختن مردم دیگر کشورها دانست و بیان کرد: امروز هنرمندان ایران با دل و جانشان به اینجا آماده‌اند تا دل‌های مردم ایران و روسیه را به هم نزدیک کنند.

وی با اذعان اینکه غربی‌ها به دنبال اجرای پروژه ایران هراسی هستند، ولی هنوز نتوانسته‌اند ایران را منزوی کنند، افزود: هنرمندان ایرانی اینجا آمده‌اند تا نشان دهند ایرانی‌ها در طول تاریخ پیام آور صلح در جهان بوده‌اند.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: در طول این هفته، هنردوستان روس به خوبی مشاهده خواهند کرد که تا چه اندازه پروژه ایران هراسی که از سوی غرب دنبال می‌شود، بی ارزش و کوچک است.

یلنا تیتوا، رییس موزه صنایع دستی روسیه نیز در ادامه این مراسم، بیان کرد: ایران دارای فرهنگ و هنری بی‌نظیر و کهن است و از اینکه در روسیه میزبان هنرمندان ایرانی هستیم، بسیار خوشحالیم.

در این نمایشگاه که از روز دوشنبه (۱۲ شهریورماه) به مدت یک هفته در مسکو دایر است، آثاری همچون فرش، گلیم، خاتم کاری، نقاشی، میناکاری روی کاشی و بشقاب، سفالگری، ملیله کاری روی نقره، قلم زنی روی چرم، خوش نویسی و خطاطی به نمایش درآمده است.

س ح / س م

نظر شما
ارسال نظر